17. 6. 2024   |   svátek má Adolf
 

Kokosové věnečky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 200 g
kokosová moučka 200 g
máslo 200 g
moučkový cukr 80 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout. Tvary tvoříme přes masový mlýnek s nástavcem hvězdičky, stočíme do kroužku a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Věnečky můžeme z poloviny namáčet v čokoládové polevě.

Z tohoto množství je cca 100 ks věnečků o průměru 3 cm.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Dhal - Indická čočka

Postup: Červenou čočku zalijeme studenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Rajčata... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč

Postup: Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Záhorácký pstruh

Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...